Gare Maritime Food Market, dé nieuwe culinaire hotspot in Brussel, opent haar deuren

Gare Maritime Food Market, dé nieuwe culinaire hotspot in Brussel, opent haar deuren

Vanaf vrijdag  26 november 18u30 is Brussel een culinaire hotspot rijker. De gloednieuwe Gare Maritime Food Market opent dan de deuren in het hart van Tour & Taxis.  In samenwerking met enkele topchefs biedt het concept tien verrassende Belgische street food- en drankconcepten aan. Gare Maritime Food Market, uitgebaat door de Belgische brouwer AB InBev, is dan ook een ode aan de Belgische keuken en cultuur en dat in een typische food market stijl.  

De bijzondere locatie op de gerestaureerde site van Gare Maritime maakt van dit food market concept een unieke culinaire beleving.  Met tien gloednieuwe concepten van gerenommeerde chefs, waaronder Bouillon gehost door San waar een combinatie van verschillende smaken met een exotische twist centraal staan, Carne waar Mauro Colagreco de eerste innovatieve hamburgerketen met het B-Corp-certificaat in de kijker zet en 140! gebracht door Malory Gabsi & Adrien Cachot waar aardappelen op verschillende wijze worden gepresenteerd (u kan alle 10 foodconcepten terugvinden in bijlage), is er voor elk wat wils. De Food Market wil met deze unieke concepten de toppers van de Belgische gastronomie samenbrengen en zo het verschil maken.    

Pieter Anciaux, verantwoordelijke horeca België bij AB InBev: 

'Door de locatie, de selectie van topchefs en de lokale impact mogen we spreken van een unicum in België. We zijn als Belgische brouwer dan ook ontzettend trots op deze verwezenlijking. Dit zijn onze eerste stappen naar de uitbating van een zaak. Het is een exclusieve beleving van de wereldberoemde Belgische eet- en biercultuur op een unieke locatie. Met onze Victoria Bar centraal willen we alvast onze prachtige Belgische bieren samen met andere Belgische dranken in de kijker zetten.'

Peter De Durpel, COO bij Nextensa:

'Gare Maritime is één van de belangrijkste speerpuntprojecten van Brussel op het vlak van duurzaamheid en architectuuur. Daarom is dit de perfecte plaats om de rijke Belgische culinaire traditie en Brussel als wereldstad in de verf te zetten. Door een dergelijk innovatief concept te hosten in samenwerking met AB InBev, draagt Nextensa bij tot het bevorderen van de sociale dimensie van eten en maakt het er een impactvolle ervaring van.'

Chef Patrick Aubrion & friends baten het concept Sugarlandia uit:

‘Deel uitmaken van de Food Market was voor mij een ‘no-brainer’ met onze desserten als kers op de taart. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de andere chefs elk op onze eigen manier de bezoekers onder te dompelen in een ware Belgische culinaire droom.’

Een unieke beleving op alle vlakken  

Bij de Gare Maritime Food Market ontdek je niet enkel de culinaire hoogstandjes van de topchefs. Er is namelijk elke dag wel iets nieuws te beleven. De grote Gare Maritime hal biedt eindeloze mogelijkheden om op deze toplocatie van Tour & Taxis een waaier aan evenementen voor een gevarieerd publiek aan te bieden.  

Zo kunnen bezoekers in de aanwezige foodstudio by Bosch deelnemen aan een breed scala van activiteiten zoals workshops, masterclasses en exclusieve wedstrijden. Daarnaast zullen in de Gare Maritime Food Market onder andere ook live concerten plaatsvinden en leuke themadagen zoals een ‘kiddssunday’ voor kinderen.  

Gastronomie met een positieve en lokale impact   

De Gare Maritime Food Market heeft ook aandacht voor lokale en sociale verwevenheid. Zo wordt er tijdens de selectie van de ingrediënten aandacht besteed aan duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is Permafungi, dat champignons aan de topchefs levert en de Victoria bar, die op haar beurt koffieresten aanlevert als meststof voor de champignons. Andere concepten waarbij bijvoorbeeld bier circulair ingezet wordt, zullen binnenkort ook hun weg vinden naar de Food Market. 

PressKit_GM_FoodMarket.NL.pdf 5 MB

© RTBF / Lilo Mendola

  • Foto's van de chefs hier te vinden.
  • Logo's van de foodconcepten & de Victoria Bar Experience hier te vinden.
  • Foto's van de gerechten hier te vinden.
  • Foto's van de Gare Maritime Food Market hier te vinden.

Praktisch

De Gare Maritime  Food Market huisvest 8 restaurants, 2 food counters, een centrale Victoria bar, 450 zitplaatsen en een Food Studio. 

Eetkraampjes:

  • Maandag t/m woensdag van 12.00 tot 21.30 uur
  • Donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 22.30 uur
  • Zondag van 12.00 tot 20.00 uur

Bar victoria:

  • Maandag t/m woensdag van 11.00 tot 22.30 uur
  • Donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 23.30 uur
  • Zondag van 11.00 tot 20.30 uur 

Casa Corona: 

Elke dag op zonnige dagen, kijk naar onze Instagram pagina @garemaritime_foodmarket voor de exacte tijden elke week.

De bediening is met een digitaal bestelsysteem. Gare Maritime is een overdekte straat met meer dan voldoende ventilatie. De Gare Maritime Food Market voldoet aan alle geldende gezondheidsmaatregelen. De Food Market zal werken met de COVID-Safe app en identiteitscontrole. Het mondmasker is verplicht wanneer u niet zit.

Blijf steeds op de hoogte via de Gare Maritime Food Market Instagram en website: https://www.instagram.com/garemaritime_foodmarket/

https://www.garemaritime-foodmarket.be/

Logo's Gare Maritime Food Market.

 

Pascaline Van de Perre External Communications Manager BeLux, AB InBev