Persuitnodiging: Feestelijke opening Gare Maritime Food Market, de nieuwe culinaire hotspot in Brussel – donderdag 25 november 2021 11u30-13u00

Persuitnodiging: Feestelijke opening Gare Maritime Food Market, de nieuwe culinaire hotspot in Brussel – donderdag 25 november 2021 11u30-13u00

Vanaf vrijdag 26 november opent brouwerij AB InBev de deuren van de gloednieuwe Gare Maritime Food Market met een groots openingsfeest. Gevestigd op de gerestaureerde site van Tour & Taxis, is de Food Market een unieke culinaire beleving en een never ending party. De volledige Food Market is dan ook een ode aan de Belgische cultuur en haar gastronomie. En dat alles overgoten met een heerlijk foodmarket-sausje.  

Met 10 gloednieuwe foodmarket-concepten rond de veelzijdige Belgische keuken, gepresenteerd door gerenommeerde Belgische en internationale topchefs, wil de Gare Maritime Food Market uniek zijn in de wereld. Voor jong en oud zullen er dagelijks verschillende evenementen worden georganiseerd, waar zowel gekende artiesten als lokaal talent een platform krijgen. Daarnaast huisvest de Food Market ook een Food Studio, waar menig culinaire fijnproever kan experimenteren tijdens één van de vele workshops.

Met concepten zoals Cereal Killer waar het gebruik van granen centraal staan, gehost door Giovanni Bruno en XGreen waar Xavier Pellicer groenten in de kijker zet om vervolgens af te sluiten met 140! gebracht door Malory Gabsi & Adrien Cachot waar aardappelen op verschillende wijze worden gepresenteerd, wordt dit smullen verzekerd.

Chef Bart De Pooter zal het concept “BART - Belgian Culinary Art” uitbaten: “Ik ga met plezier deze uitdaging aan. Chefs onder elkaar, op een unieke locatie met enthousiaste mensen, dit wordt een fijne ervaring voor elke foodie.”

Story image

© ​ (1) Gare Maritime Food Market / Michaël Binkin (2) RTBF / Lilo Mendola (3) Gare Maritime Food Market

Aparte foto's hier te vinden.

Voor een smakelijk voorproefje, neem zeker een kijkje op de Instagrampagina van Gare Maritime Food Market, waarop elke week nieuwe chefs worden aangekondigd.

Wij vieren de feestelijke opening van deze nieuwe culinaire hotspot graag samen met u tijdens het persmoment op 25 november 2021 om 11u30 in Gare Maritime, waar u in avant-première de Food Market kan verkennen. Tijdens het persmoment zijn interviews met Pieter Anciaux, hoofd van horeca AB InBev België en de chefs mogelijk.

Story image

© Gare Maritime Food Market

Foto's van de chefs en gerechten hier.

Locatie: Picardstraat 7-9-11, 1000 Brussel   

Parking: Picardstraat 13, 1000 Brussel

Agenda:

  • Welkomstwoord door Pieter Anciaux, hoofd horeca van AB InBev België
  • Onthulling van de chefs en speech door één van de chefs 
  • Speech door Peter De Durpel, COO van Nextensa over Gare Maritime
  • Proeven maar!

Alvast bedankt om uiterlijk op 19 november te laten weten of u aanwezig zult zijn. Wij contacteren u dan om verder af te spreken.

COVID-19: Het evenement voldoet aan alle geldende gezondheidsmaatregelen. Het evenement zal werken met de COVID-Safe app met identiteitscontrole en mondmasker. Gelieve om praktische redenen uw aanwezigheid te bevestigen. 

 


Logo's Gare Maritime Food Market Powered by Victoria

Verticaal formaat afbeeldingen

Pascaline Van de Perre External Communications Manager BeLux, AB InBev